dimecres, 27 de juliol del 2011

Cabàs d'aniversari


Faig un repàs ràpid d'alguns dels regals d'aniversari que m'han fet aquests dies i que tenia ganes de comentar per aquí. A l'esquerra, està la foto del llibre tan xulo (i que sé que li provocarà certa ràbia a la meva amiga Nemui ) que em va regalar mon germà: Los Tesoros de Harry Potter. Es tracta del típic llibre sobre el "cómo se hizo", dedicat en aquest cas a les vuit pel·lícules de la saga Harry Potter, i en què podem recuperar moltes fotos dels llargmetratges, escenes del rodatge, material gràfic fet servir per preparar decorats, vestuari, etc., comentaris dels actors i moltes més anècdotes variades sobre la saga.

Però el que de veritat em va entusiasmar del llibre és que els "tresors" de què parla el títol no es refereixen simplement al text i les fotografies, sinó també al munt d'elements que hi ha amagats entre les seves pàgines i que poden fer les delícies de tot fan de Harry Potter. No és que m'hi hagi trobat una vareta, però sí una carta a Hogwarts, dins del seu sobre lacrat i tot:


 Com també m'he trobat una altra de les coses que més il·lusió m'han fet, el llibre de pocions que protagonitza el sisè llibre de la saga (tot i que malauradament el meu no té la firma de The Half-blood Prince):

 I, finalment, una de les coses que em va fer saltar com una nena petita quan el vaig descobrir: el meu Marauder's Map! I sí, si l'obro puc veure un plànol de Hogwarts, tot i que de moment no he vist a ningú moure's per dins. No pas perquè no funcioni, penseu que ara estan de vacances...


Però deixant de banda l'univers de Harry Potter, aquest aniversari també m'ha portat un dels regals que feia més anys i anys que estava esperant: el pack amb les deu temporades de Friends. Si hi ha una sèrie que va marcar la meva adolescència és aquesta; encara recordo l'hora de dinar entre les classes del matí i la tarda a l'institut quan m'empassava el plat del dia amb els ulls clavats en els capítols que feien a Canal + en obert a aquelles hores, o com amb les meves amigues ens passàvem els VHS que gravava aquell que fos abonat al Canal + amb els nous capítols que feien el diumenge a la nit. Doncs ara ja són tots meus!

I, finalment, hi afegeixo el pack de llibres que em vaig autoregalar jo la setmana passada, que tot i que tècnicament no és un regal d'aniversari, l'incloc aquí per estalviar-me avorrir-vos més amb el que hi ha dins del meu cabàs aquests dies. Hi ha una breu biografia de Jane Austen (ja llegida), i que espero que ara em serveixi per ser capaç de llegir amb més coherència les cartes de l'autora que tinc pendents d'acabar; Freedom, de Jonathan Franzen, que és la lectura que ara mateix tinc entre mans i de la qual m'he cansat d'esperar a la publicació de l'edició en castellà; la meva primera novel·la de Penelope Lively, Treasures of Time; At Home, de Bill Bryson, que últimament m'havien vingut moltes ganes de llegir; i, finalment, la nova entrega de la meva obsessió literària per Kate Morton amb The Distant Hours.

2 comentaris:

  1. *nyinyinyinyinyi*

    EXIGEIXO el llibre de HP com a regal d'aniversari JA!! (^_-)

    ResponElimina
  2. Això és una indirecta, sí senyor! XD

    ResponElimina