divendres, 19 d’octubre de 2012

Coses que em distreuen (I): The Lizzie Bennet Diaries

Part de la dispersió que estic patint aquesta tardor ve del fet que he adquirit una tendència preocupant a enganxar-me a tot tipus d'activitats noves o iniciatives que es creuen en el meu camí i que m'absorbeixen durant hores sense fi.  I per molt que tinc una pila literal de temes per explicar per aquí, m'entretinc en d'altres camps, i al final, s'ha passat el dia i un altre cop no he obert la pantalla de "nou post".

Així que inicio la meva particular fase de "jo confesso" compartint aquí diverses de les coses que s'estan interposant entre una servidora i el camí del meu blog. I començo per la més recent: The Lizzie Bennet Diaries, tot un descobriment que no puc resistir-me a recomanar a tothom que li agradi Jane Austen, Orgull i Prejudici i les propostes enginyoses a youtube.Què és The Lizzie Bennet Diaries? Doncs és una adaptació d'Orgull i Prejudici en forma de Videoblog (Vlog) i, evidentment, traslladada als temps actuals. La jove Lizzie Bennet, que aquí té 24 anys, és americana i està treballant en un postgrau de comunicació de masses a la universitat, inicia un peculiar diari personal en vídeos. Ajudada per la seva íntima amiga Charlotte, que és tota una experta en edició de vídeo, va repassant la seva vida, la seva relació frustrant amb la seva mare i, sobretot, les vides de les seves germanes.

Tot i que les adaptacions modernes d'Orgull i Prejudici s'han fet del dret i del revés, aquest format és especialment divertit i addictiu. Primer, perquè ens ho van explicant tot en petites dosis, com a molt cinc o sis minuts de vídeo (generalment la meitat), i avançant pràcticament a temps real. Els diaris van començar la primavera passada, i després de passar l'estiu a Netherfield en una estada forçada, ara tot just tenim a Lizzie amb Charlotte i Mr. Collins coneixenent a Lady Catherine de Bourgh i el coronel Fitzwilliam. Segon, perquè els guions són molt divertits, enginyosos i força creïbles en la seva adaptació al món actual (per exemple, tot un encert substituir una oferta de matrimoni per una oferta de feina). I tercer, tots els actors que hi participen són frescos i directament han aconseguit clavar els personatges.

Així que aquí queda la recomenació per a tots els seguidors de les històries de Jane Austen (aquí teniu la llista de reproducció completa per no haver ni de fer cap clic de més per posar-vos al dia). Espero que us agradi tant com a mi .

2 comentaris:

  1. M´acabo d´enganxar! Si tot el que es distreu és tan divertit, digue´ns-ho. A més ja em convé practicar l´anglès :)
    Un petó.

    ResponElimina
  2. @littleEmily, m'alegro que t'hagi agradat. I espero que no tingui els mateixos efectes desastrosos per a la teva capacitat de concentració que ha tingut amb mi.. ;)

    ResponElimina