dilluns, 12 de gener del 2015

IMM II: Edició Nadal 2014




Tornem amb els llibres que han entrat a casa aquestes darreres setmanes, tot i que en aquest cas no via bústia literalment, sinó a través d'aquesta petita porta d'entrada que hi ha sota l'arbre de Nadal. Tres noves incorporacions totes elles vingudes de la mà de Santa Claus, i un petit complement literari de la mà dels Reis Mags.


  • Cartas de Jane Austen. Sí, tinc aquest mateix llibre en una edició força completa en anglès que vaig comprar al centre dedicat a l'autora a Bath (Anglaterra) fa uns quants anys. Però tot i que no me'n penedeixo de tenir-lo com a obra de referència, em resulta complicat seguir les cartes en anglès, en una edició que respecta tant l'estil original que no hi apareix ni un míser punt i apart (llavors s'escrivien les cartes totes seguides per aprofitar al màxim el paper i no haver de pagar més per elles). Així que aquest any m'he rendit a l'evidència i em vaig demanar la tampoc gens menyspreable edició de les cartes en castellà d'editorial dÉpoca, molt més fàcilment digerible que la meva en anglès. Nova incorporació a la prestatgeria Jane Austen que corre el perill de desbordar-se i ocupar-ne dues...
  • The Catcher in the Rye, de J.D. Salinger. Sí, estic obsessionada amb Salinger i no em dol confessar-ho. Tant que tot i que aquest llibre ja el tinc en castellà (de fet, és del meu germà i li vaig robar vilment... però vaja, tampoc no l'ha trobat a faltar!), tenia moltes ganes de tenir la novel·la més coneguda de l'autor nord-americà en el seu idioma original. Ja només em falta un llibre per completar la meva col·lecció Salinger en anglès!
  • Howl, Kaddish and Other Poems d'Allen Ginsberg. No sóc gaire de poesia, però la curiositat que em provoca la generació Beat està per damunt de les meves reticències. I, en tot cas, el poema que es considera pedra angular del moviment literari nord-americà té molt poc de líric, si ens posem a filar prim. 
I el complement literari que no pot faltar, els punts de llibres. Per Reis vaig tenir la gran sorpresa de rebre l'original Pack para Chicas Molonas que distribueix Oh My Cool i que està dedicat a objectes dissenyats pels britànics Noodoll. Entre ells, aquests punts de llibres adorables. Qui es pot resistir a llegir amb ells traient el nas pels meus llibres?

2 comentaris:

  1. M'acabo d'adonar que fa mil que no mirava el bloc!
    En fi, ara m'hi poso al dia!
    Els punts de llibre són una passada!

    ResponElimina
  2. M'acabo d'adonar que fa mil que no mirava el bloc!
    En fi, ara m'hi poso al dia!
    Els punts de llibre són una passada!

    ResponElimina